Zakaj izbrati to potovanje?

 • Obisk mesta San Daniele z mestno hišo, katedralo in knjižnico,
 • Pokušina sandanielskega pršuta,
 • Ogled mesta Videm (Loggia del Lionello, Via Mercato Vecchio, trg Mateotti, stolnični trg s katedralo),
 • Malica v Colliu (Brdih)

Odhodi od maja 2021 naprej iz Maribora in Celja brez doplačila!

Dobrote zamejstva - dobrote Furlanije

Čas potovanja: 1 dni

Cena na osebo že od: 54€

Pokrajina Furlanija Julijska krajina je znana po svoji raznolik in svojevrstni kulinariki, nastali zaradi križanja mnogih trgovskih poti na področju. Svetovno znana pa je po pršutu, ki ga sušijo v slikovitem kraju San Daniele in odličnem vinu z vinorodnega območja Collia ob slovenski meji, ki je pravzaprav nadaljevanje naših Goriških Brd.

map

Čas potovanja: 1 dan
Najmanjše št. potnikov: 24
Produkt: 71591

 

Svetovno znani okusi pokrajine Furlanije-Julijske krajine; izvrsten pršut iz kraja San Daniele del Friuli in vrhunsko vino iz odličnega vinorodnega območja Collia ob slovenski meji, ki je pravzaprav nadaljevanje naših Goriških Brd.

Vrhunci izleta: San Daniele (mestna hiša, katedrala, knjižnica), sandanielski pršut, Videm (Loggia del Lionello, Via Mercato Vecchio, trg Mateotti, stolnični trg s katedralo), Collio (Brda).

Odhod avtobusa ob 6.00 z obračališča mestnega prometa na Dolgem mostu, v Ljubljani in vožnja do zgodovinskega mesteca San Daniele del Friuli, ki je svetovno znano po izredno okusnem pršutu-produktu dolgoletne tradicije in unikatne mikroklime. Vsako leto imajo zadnji vikend v juniju praznik pršuta »Aria di Festa«. Šarmantno mestece leži na hribu, s katerega se odpira nepozabni pogled na zeleno Furlanijo Julijsko krajino. Ogled mestnega središča in njegovih znamenitosti: glavnega trga z mestno hišo, katedrale z deli umetnika Tiepola, najstarejše furlanske knjižnice Guarneriana, palače Monte di Pieta, cerkve San Antonio Abate ... Nadaljevanje poti do znane pršutarne, kjer vam bodo predstavili postopek nastajanja pršuta in pokušnja. Vožnjo boste nadaljevali do mesta Videm (Udine), ki leži v središču Furlanije Julijske krajine. Ogled mestnih znamenitosti: enega najlepših beneških trgov Liberta z ložo del Lionello, lože in kapele S. Giovanni in urnega stolpa, spomenika miru, ulice Via Mercato Vecchio s čudovitimi palačami, trga Matteoti s cerkvijo San Giacomo in vodnjakom, trga XX. Settembre z neoklasicistično palačo Kechler, trga Duomo s katedralo, katere stene med drugim krasijo tudi dela Tiepola. S trga Liberta mimo Paladijevih arkad do gradu in cerkve Santa Maria in Castello. Na voljo bo tudi dovolj časa za okrepčilo v kateri od mnogih tipičnih gostiln z lokalnimi dobrotami. Ob vrnitvi se boste zapeljali še do Collia (Brd)-vinorodnega območja blizu italijanske Gorice. Postanek bo namenjen obisku turistične kmetije na območju San Floriano di Collio (Števerjan), v zaselku Giasbana (Jazbine). Po prigrizku se boste polni lepih vtisov odpravili proti domu. Prihod v Ljubljano v večernih urah.

V ceno je vključeno

 • avtobusni prevoz po programu
 • cestnine in parkirnine
 • pokušnja pršuta
 • obisk turistične kmetije z malico
 • dnevni najem sistema avdioguide
 • DDV
 • slovensko spremstvo in organizacija izleta

Možna doplačila (ob prijavi):

 • Doplačilo pri udeležbi manj kot 40 oseb: 7 €
 • Doplačilo pri udeležbi manj kot 32 oseb: 12 €

Možna doplačila (druga doplačila):

 • kar ni navedeno v postavki, cena vključuje

Odhodi

Ob predhodni najavi (ob rezervaciji) je možen vstop na:

POČIVALIŠČU LOM - približno 20 min po odhodu iz Ljubljane
POČIVALIŠČU RAVBARKOMANDA - približno 30 min po odhodu iz Ljubljane
SEŽANA - pred železniško postajo, približno 60 min po odhodu iz Ljubljane

 

COVID informacije - Italija

Pogoji vstopa v Italijo ter pogoji vstopa v Slovenijo ob povratku iz Italije

 

Seznam ponudb

št. ponudb: 0