Zakaj izbrati to potovanje?

 • spoznaj otok večne pomladi, kjer se je rodil izjemni Cristiano Ronaldo
 • prepusti se vonju cvetja s celega sveta na znamenitem cvetličnem festivalu
 • posladkaj se s tropskim sadjem z vsega sveta ter poskusi »ponšo« in »medeni kolač«
 • obišči mestno tržnico, botanični vrt in vinsko klet v Funchalu
 • podaj se na pohod po zelenih livadah ob modrih levadah
 • iz vasice Monte se v spremstvu domačinov spusti s tradicionalnimi sanmi

Ali ste vedeli, da cvetlični festival predstavlja največji turistični dogodek na otoku. Organizirajo ga vsako pomlad od leta 1950 in s tem praznujejo raznolikost cvetja, ki raste na otoku. Ulica Avenida Arriaga je v tem času okrašena s cvetličnimi preprogami, okrašene so tudi ulične svetilke. V glavnem sprevodu sodelujejo predstavniki različnih krajev otoka s pisanimi cvetličnimi kreacijami na vozovih, ki so do potankosti izdelani.

 

Predvidene časovnice:

 • 07.05.22  LJUBLJANA  FUNCHAL 08.00 11.50
 • 12.05.22  FUNCHAL  LJUBLJANA 16.45 21.55

Pravljična Madeira in festival cvetja - čarter iz Ljubljane

Čas potovanja: 6 dni

Cena na osebo že od: 1159€

Ne pravijo zaman, da mora vsak navdušenec nad cvetjem vsaj enkrat v življenju obiskati Madeiro.
Madeira je spomladi magnet za ljubitelje lepega, eksotičnega, že skoraj pravljičnega. Festival cvetja je veličasten in spektakularen prikaz vsega tistega, česar je na otoku v izobilju - cvetja. Z njim so za ta dogodek tako in drugače prepletene številne ulice in avenije Funchala. Navdušile nas bodo brhke mladenke, ki se posebej za to priložnost odenejo v izvirne cvetlične kreacije, čudovite cvetlične preproge, v katere domačini z izjemno predanostjo in natančnostjo praktično vsak dan vtkejo na tisoče in tisoče cvetov, ter seveda »zidovi upanja«, kjer cvetlične skulpture s simbolnim pomenom pozivajo k miru v svetu. Festival cvetja svoj vrhunec vsako leto doživi s »cvetlično parado«. Ko vas z butarami cvetja na glavah in pesmijo pozdravijo domačinke v tradicionalnih folklornih oblačilih ter na cvetlični tržnici naletite na popoln cvet, ki uteleša  Madeiro, je vaš dan preprosto popoln.

map

Odhod: 07.05.2022 | let iz Ljubljane
Čas potovanja: 6 dni | 5 noči
Najmanjše št. potnikov: 20

1. dan: LJUBLJANA−FUNCHAL ali bližnja okolica - orientacijski sprehod

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana predvidoma v jutranjih urah in polet letala na Madeiro. Po pristanku bo sledila vožnja do hotela in nastanitev. Funchal leži v naravnem amfiteatru in se pahljačasto dviga od obale do hladnejših in višjih leg nad osrednjim mestom. Popoldan se bomo, po želji in če bo čas dopuščal, podali na orientacijski sprehod po kolonialnih ulicah, kjer so številna pročelja okrašena z značilnimi modro obarvanimi keramičnimi ploščicami »azulejos« ter pločniki oblečeni v črno-bel kamniti mozaik. Izredno slikovit je stari del mesta, kjer so v želji po revitalizaciji predela prepustili umetnikom in njihovi domišljiji preko 200 vrat, ki vodijo v stanovanja, galerije, restavracije. Nastala je pisana galerija na prostem, ki nas bo posrkala vase. Predel je poln restavracij, kjer se bomo imeli priložnost spoznati z otoško kulinariko. Nočitev.

2. dan: FUNCHAL ali bližnja okolica – (izlet sprehod ob Levadah) – Parada cvetja | zajtrk
Po zajtrku prost dan za popolno doživetje Parade cvetja. Občudovali bomo ulice, polne glasbe, ljubkih kostumov, ki jih nosi na stotine udeležencev, ter razkošnih cvetličnih aranžmajev, ki harmonično združujejo razno cvetje in dekoracijo. Zagotovo nas bo navdušila kreativnost in slikovitost. Proti doplačilu pa se lahko dopoldan odpravimo na  sprehod ob Levadah (doplačilo). Levada je sistem namakalnih kanalov, s katerimi so skozi stoletja dovajali vodo z bolj namočenih na sušna področja otoka. Sprva so namakali polja sladkornega trsa, ki so dala »belo zlato«, danes z njimi namakajo vsa polja. Skupna dolžina kanalov je 2.500 km. Izdelani so v najbolj nemogočih stenah ter na najlepših in slikovitih predelih otoka. Tako so ob kanalih že zelo zgodaj pričeli urejati pohodne poti, ki so lahko manj ali bolj naporne, nekatere so speljane tudi skozi številne predore in zahtevajo posebno opremo. Pot, na katero se bomo podali, je zmeren sprehod, ki nas bo popeljal po več kot sto let urejeni levadi. Pot med evkaliptusi in borovci ter urejenimi terasami in domačimi vrtovi je izkušnja, ki bo obogatila vaš obisk Madeire. Nočitev.

3. dan: FUNCHAL− ogled mesta Funchal, pokušina vina | zajtrk

Po zajtrku bomo ogled mesta začeli na tržnici »Mercado dos Lavradores«, ki je prava paša za oči. Tu ženske še nosijo tradicionalna oblačila, njihova posebnost so predvsem kape. Sprehodili se bomo med stojnicami z zelenjavo in sadjem ter imeli možnost okušanja eksotičnih vrst sadja. Posebej zanimiv je del, kjer ribiči ponujajo svoj dnevni ulov. Med ogromnimi primerki tune bomo kaj hitro uzrli otoško posebnost, ribo espado. V nadaljevanju se bomo sprehodili skozi kolonialni del, med najpomembnejšimi kulturnimi spomeniki, se ustavili v vinski kleti, kjer bomo okušali njihova priznana vina vrste madeira. Sprehodili se bomo po slavnem Botaničnem vrtu. Konec 19. stoletja so na posesti Bom Sucesso uredili zasebni park, ki je danes javni vrt ter poleg urejenih gredic in bujnega rastja ponuja tudi čudovit pogled na Funchal in okolico. Nočitev.

4. dan: FUNCHAL ali bližnja okolica - izlet na vzhodno polovico otoka | zajtrk
Po zajtrku odhod na vzhodno stran otoka. Jutranji postanek v kraju Camacha, ki slovi po izdelkih iz vrbovih šib: pletenice, košare, pohištvo… V kraju se radi pohvalijo, da so leta 1875 tu odigrali prvo nogometno tekmo na Portugalskem in res se zdi, da so na otoku vsak raven prostor izkoristili za nogometno igrišče. Skozi bujen gozd se bo cesta vedno bolj vzpenjala in pokrajina ob njej bo postajala vedno bolj surova, dokler se ne bomo ustavili pod vrhom Pico do Aveiro na višini 1.818 m, kjer se pričenja pohodna pot na bližnji, najvišji vrh na otoku, Pico do Ruivo. Očarani nad gorsko kuliso se bomo nato spustili nižje skozi ohranjen lovorjev gozd, ki je nekdaj poraščal širši sredozemski prostor, danes pa so te zaplate na otoku poseben ekosistem, priča tisočletij. Postanek v naselju Ribeiro Frio, ki je znan po ribogojnici postrvi ter tipični otoški pijači ponši, ki jo znajo tu zmešati še posebej dobro. Sledil bo postanek v kraju Santana, ki slovi po pisanih hišicah v obliki črke A, simbolu Madeire. Kosilo v lokalni restavraciji (doplačilo). Med povratkom v Funchal bomo v Porteli uzrli še enega od čudovitih pogledov na otok, v vasi Machico pa prisluhnili legendi o prvih prišlekih na otoku. Vožnja mimo spektakularnega letališča na stebrih nad morjem ter povratek v hotel. Nočitev.

5.dan: FUNCHAL ali bližnja okolica − izlet na zahodno polovico otoka | zajtrk
Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet po zahodni strani otoka. Jutranji postanek v ribiški vasici Camara de Lobos, kjer se lokalni ribiči po jutranjem povratku z ribolova radi usedejo k igri kart. V vas je med svojim bivanjem na otoku rad zahajal Winston Churchill, ki je z bližnje terase slikal zaliv in okolico. Naslednji postanek bo pri rtu Cabo Girao, ki s 580 m višine predstavlja drugi najvišji klif na svetu. Vožnja preko prelaza Paul da Serra na severno stran otoka. Pokrajina se spreminja z vsakim zavojem in na vrhu prelaza nas bo pričakala največja ravnina na otoku. Spust na drugo polovico otoka je speljan preko številnih vasi, kjer se še vedno ukvarjajo s kmetijstvom in kar težko je dojeti, česa vsega so sposobne pridne človeške roke. Postanek v obmorskem kraju Porto Moniz, ki slovi po naravnih bazenih v vulkanski pečini ter v ribiškem središču Sao Vicente. Možnost kosila (doplačilo). Popoldanski povratek proti Funchalu. Nočitev.

6.dan: FUNCHAL ali bližnja okolica - NUNSKA DOLINA in MONTE – FUNCHAL - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo podali na izlet v Nunsko dolino in Monte. Prvi postanek na razgledišču Pico dos Barcelos na višini 1.100 m, od koder je čudovit razgled na mesto Funchal, zaliv in bližnje vrhove. Po ovinkasti, slikoviti in z evkaliptusi obdani cesti se bomo povzpeli do Eira do Serrado, od koder se odpira eden najlepših pogledov na otoške vrhove in »nunsko dolino» Curral des Freiras, spodaj. Za konec še postanek v vasi Monte, kjer je pokopan poslednji avstrijski cesar Karl Habsburški. Za zaključek potepanja po Madeiri vam priporočamo tradicionalen spust po strmih ulicah s pletenimi sanmi (doplačilo), pri čemer bodo za nas poskrbeli spretni domačini. Sledil bo prevoz na letališče in polet letala proti Ljubljani.

V ceno je vključeno

 • povratni letalski prevoz s čarterjem v ekonomskem razredu
 • stroški letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatek za gorivo
 • 1 kos manjše ročne prtljage in 1 kos oddane prtljage (do največ 20 kg)
 • avtobusni prevozi po programu
 • 5 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 4*
 • zunanji ogledi po programu in vstopnino v Botanični vrt
 • vodenje/spremljanje
 • organizacija potovanja
 • DDV

Možna doplačila (ob prijavi):

 • skupina manj kot 30 oseb: 40 EUR/osebo
 • enoposteljna soba 185 EUR/osebo
 • polpenzion 105 EUR/osebo
 • izlet sprehod po Levadah 39 EUR/osebo (min. 10 oseb)

Obvezno doplačilo (ob prijavi):

 • doplačilo za gorivo: 80 EUR/ osebo

Popusti:

 • otrok 2-12 let na dodatnem ležišču z dvema odraslima 20%.

Odkrita beseda:

 • program potovanja se lahko zaradi prilagajanja voznemu redu letala spremeni. Vsebinsko ostaja program nespremenjen.

Seznam ponudb

št. ponudb: 0