Rusija

Dežela ekstremov

Rusija, uradno Ruska federacija, je več celinska država, ki zavzema velik del severne Evrazije. S površino 17.075.400 kvadratnih kilometrov je največja država na svetu. Meji na 16 držav in se razteza skozi 11 časovnih pasov. Obsega dvakrat toliko ozemlja kot naslednja največja država Kanada, po številu prebivalcev pa je na 9. mestu. Glavno mesto je Moskva.

Rusija je za svetovno kulturo zelo pomembna država. V njej so namreč nastala nekatera najpomembnejša svetovna literarna dela izpod prstov pisateljev in pesnikov kot sta Fjodor Mihajlovič Dostojevski in Aleksander Sergejevič Puškin. Prav tako je Rusija domovina znanih skladateljev, kot je bil na primer Peter Iljič Čajkovski, ruski balet pa naj bi bil najboljši na svetu.

Hitre opombe

Sovjetski retro šik

Moskva, vas bo prevzela z Rdečim trgom, zgrajenim leta 1539. Je namreč eden največjih trgov na svetu. Na zahodnem delu trga si oglejte Leninov mavzolej skupaj z balzamiranim Leninom. Obiščite tudi sloviti Bolšoj teater. Živahni ruski mestni utrip pa lahko začutite tudi v Sankt Peterburgu, ki velja za rusko okno v svet.

Ekstremna narava

Odpravite se do najstarejšega in najglobljega sladkovodnega jezera na svetu, Bajkalskega jezera, in opazujte njegovo nedotaknjeno floro in favno. Odpravite se lahko tudi v Soči, zdraviliško mesto in prizorišče zimskih olimpijskih iger leta 2014.

Koristne informacije

Za vstop v Rusijo potrebujete vizum, za katerega zaprosite preko spletnega obrazca v ruskem ali angleškem jeziku.

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Rusije je pozno spomladi in zgodaj jeseni.

Bucket List

  • Rdeč trg v Moskvi
  • Zdraviliško mesto Soči
  • Leninov mavzolej
  • Sloviti Bolšoj teater