Sanjska potovanja & počitnice

ponudbe za prave potovalce

Svet je velik, očarljiv in lep, poln zanimivih poti in čudovitih ljudi. Odkrivati tuje svetove, druge kulture, njihovo dediščino skozi dotik kamna, morja in rek, novih prijateljev ter spoznanj, filozofije, religije in narave, so lahko tudi sanje, ki jih uresničite skupaj z nami na potovanjih.

Afrika, Azija, Avstralija, Ameriki (Severna in Južna) so celine, ki jih bomo obiskali, odkrivali in doživeli. Oceani in morja jih povezujejo med seboj v različne svetove.

Neskončnost odkrivanja drugačnosti, lepot kulturne in naravne dediščine, zgodb, ki jih pripovedujejo domačini, utrip mest in skritih ulic, izgubljeni šepet bogov med piramidami ali prvinskost narave nekje v savani obljubljajo naša potovanja v sanjske in skrivnostne dežele.

Jagodni izbor predstavlja vsako potovanje posebej. Svoj sanjavi kompas smo usmerili v dežele, kamor je Vasco de Gama kot prvi iz Evrope priplul do Indije. Krištof Kolumb je odkril ameriško celino, »Novi svet«. Beneški trgovec Marco Polo je pričel odkrivati skrivnosti Kitajske in njene skoraj pet tisočletne civilizacije. Na Japonskem so nežni češnjevi cvetovi, sature, sinonim za praznovanje rodnosti, minljivosti narave in misli na večno obnavljanje. Kapitan James Cook se je prvi dotaknil obal jugovzhodne Avstralije, do takrat imenovane terra australis incognita. Tasmanija nosi ime svojega odkritelja, ki je odkril tudi Novo Zelandijo. Zvok otožnih andskih piščali odseva značaj prebivalcev, stare inkovske poti na pragu

Amazonije se utapljajo v reki in ne želijo podati vseh odgovorov. V objem skrivnostnih dežel se je podal valižanski arheolog Lawrence Arabski in spomini, ki so nastajali na njegovih poteh, so še danes navdih, ne le romantičen spomin. Zasanjana sfinga varuje veličastne piramide v deželi faraonov, zibelki civilizacije, počasni tok reke Nil pa ljubosumno skriva zgodbe božanskosti in edinstvenosti. Potovanje z ladjo Beagle je zaznamovalo Darwina, otočje Galapagos pa ostaja najlepši dokaz njegove teorije.

Skrivnostne dežele so zavite v tančico in nikoli ne povedo ali razkrijejo vsega. Vedno nas očarajo, zdi se, da tam čas teče drugače, da je narava drugačnih barv in da so zgodbe, ki jih pripovedujejo, dramatično nedokončane. Ko se vrnemo domov, nimamo nikoli odgovorov na vsa vprašanja.

Križarjenje pomeni izkusiti neskončnost morja in hkrati uživati v toplini in lepotah barvitih krajev, ki jih boste obiskali. Da bodo na teh počitnicah zagotovo izpolnjene vaše sanje, poskrbi že sama podoba najmodernejšega ladjevja na svetu, ki se lesketa v barvah sonca in morja. Popolna sprostitev v neskončni modrini ter hkrati svoboda in mir.

Atlas vaših spominov bo zbirka doživetij s potovanj, na katerih boste lahko uresničili svoje sanje. Zato si dovolite, da se uresničijo in se podajte na pot spominov, ki jih ustvarjamo z vami in za vas na Kompasovih sanjskih potovanjih in počitnicah, na križarjenjih ter v skrivnostnih deželah.

Kompasov Janez

Vaš zvesti sopotnik že več kot 68 let

Ponudba sanjskih potovanj & počitnic