Trenutni ukrepi glede potovanj in počitnic v prihodnje

OBVESTILO

Rezervacije ter realizacija počitnic in potovanj (Odlok vlade RS o začasni omejitvi gibanja zaradi preprečevanja okužb s SARS CoV-2)

SLOVENIJA

Rezervacije za Slovenijo – izvedene do vključno 15. 10. 2020 (datum storitve ni pomemben)

Vlada Republike Slovenije je odločila, da omejitev prehajanja med statističnimi regijami v Sloveniji ne velja za vse tiste, ki ste svojo rezervacijo opravili do polnoči 15. 10. 2020. Vsi z že obstoječimi rezervacijami v prihajajočem obdobju boste lahko, ne glede na to, iz katere regije prihajate, s potrdilom o rezervaciji/voucherjem brez težav počitnikovali kjerkoli znotraj Slovenije.

Rezervacije za Slovenijo – izvedene od 16. 10. 2020 (datum storitve ni pomemben)

Vse rezervacije nastanitev v Sloveniji od vključno 16. 10. 2020 dalje se lahko izvajajo le znotraj iste rdeče regije, iz oranžnih regij pa se lahko izvedejo rezervacije za katerokoli regijo.

Pomembno

Vsi tisti potniki, ki bodo rezervacije turističnih kapacitet v Sloveniji opravili po uveljavitvi Odloka o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (v nadaljevanju: Odlok), to je od 16. 10. 2020 dalje pa do preklica, morajo ob rezervaciji turističnih kapacitet v Sloveniji prek družbe KOMPAS d. d., upoštevati določila Odloka o prepovedi prehajanja med statističnimi regijami. Družba KOMPAS d. d. ne prevzema odgovornosti zaradi kršitev Odloka s strani posameznih potnikov, prav tako pa to ne more vplivati na veljavnost rezervacije.

TUJINA

Vsa potovanja v tujino se izvajajo v skladu s priporočili NIJZ (in ob upoštevanju epidemioloških pogojev): transferji na/iz mednarodnega letališča, železniške postaje in pristanišč so dovoljeni iz vseh regij. Zato se tudi rezervacije za potovanja v tujino izvajajo brez omejitev ne glede na regijo.

Povzetek

  • Rezervacije nastanitev po Sloveniji:
  • Rezervacije do 15. 10 do polnoči – ni regijske omejitve – odpoved rezervacije se izvede skladno s splošnimi pogoji družbe Kompas d. d.
  • Rezervacije po 16. 10. – vsi iz rdečih regij se lahko gibljejo le znotraj iste regije; vsi iz oranžnih regij se lahko gibajo po celi državi. Odgovornost kršitve Odloka je na strani potnika. Potnik mora sam vedeti, iz katere regije prihaja in kam lahko potuje.

 

  • Rezervacije potovanj v tujino:
  • Izvajajo se običajno kot do sedaj in ni pomembno, iz katere regije je potnik

 

#VAŠTIMKOMPAS
#potujemoskupaj70let
#smoodgovorni
#smopozorni

Ljubljana, 16. oktobra 2020