Uganda

Afrika v malem

Uganda je celinska država v vzhodni Srednji Afriki. Na vzhodu meji na Kenijo, na severu na Južni Sudan,na zahodu na Demokratično republiko Kongo, na jugozahodu na Ruando in na jugu na Tanzanijo. S Tanzanijo in Kenijo si tudi deli Viktorijino jezero. Glavno mesto je Kampala.

Uganda slovi po zelo raznoliki pokrajini, ki zajema vse značilnosti afriške celine: savane, džungle, reke,jezera, gorovja. Edino, kar Ugandi manjka, so puščavske sipine. Prav zaradi raznolike pokrajine se zdi, da Uganda predstavlja žepno različico celotne Afrike

Hitre opombe

Vodnato presenečenje

Velik del države zaseda Viktorijino jezero, ki je za Ugando zelo pomembno. Lahko si ogledate izvir Belega Nila in se osvežite pod slapovi Sipi. Ljubitelji adrenalina in vodnih športov se odpravite na rafting po Nilu.

Plantaže čaja in odlična kava

Ugandske plantaže čaja s svojimi zelenimi grmički ponujajo čudovit kontrast rdeči afriški zemlji. Obvezen posladek za vse pa je na žerjavici kuhana kava arabica.

Safari in sprehod med nosorogi

Tudi Uganda s številnim isafariji ponuja odlično priložnost za opazovanje živali v njihovem naravnem okolju. V zavetišču za bele nosoroge Ziwapa se lahko z vodstvom vodnika sprehodite med nosorogi in si jih ogledate čisto od blizu.

Koristne informacije

Za vstop v državo potrebujete vizum, ki ga uredite ob vstopu v državo.Priporočljivo je cepljenje proti tifusu, tetanusu ter hepatitisu B in A. Obvezno je cepljenje proti rumeni mrzlici in zaščita proti malariji

Kompas Bucket List

Kdaj Potovati

Uganda ima dve deževni obdobji in če želite imeti lepo sončno vreme, z dobrimi razmerami na cestah, boste morali potovanje v Ugando načrtovati v njihovi sušni dobi, ki traja od decembra do marca in julija ter avgusta.

  • izvor Belega Nila
  • Slapovi Sipi
  • Plantaža čaja
  • Safari