ZDA in Kanada

Severnoameriški sosedi

ZDA in Kanada sta sosednji državi, ki ju deli najdaljša mednarodna meja na svetu, dolžine 8.891 km. Državi sta med seboj povezani s kulturo, ekonomski interesi, delita pa si tudi zgodovinsko in kulturno dediščino.

ZDA in Kanada sta dve izmed največjih držav na svetu in ponujata neskončne priložnost za potovanja in avanture. V obeh državah se lahko naužijete tako mestnega vrveža kot čudovite narave, pri čemer lahko primerjate podobnosti in razlike med obema državama.

Hitre opombe

Raziskovanje mestnega življenja

Ljubitelji mestnega vrveža nad ZDA in Kanado ne boste razočarani. Obe državi namreč ponujata obilo priložnosti za izkustvo mestnega vrveža. Tako lahko na primer v New Yorku ali Los Angelesu izkusite hitrejši mestni tempo in se nato umirite v bolj umirjenem kanadskem Torontu ali bolj živahnem Montrealu.

Dih jemajoče naravne znamenitosti

ZDA in Kanada sta znani po svoji mogočni naravi. V ZDA si lahko ogledate na primer narodni park Yosemite ali Yellowstone, v Kanadi pa se lahko osvežite pod mogočnimi Niagarskimi slapovi, sprehodite pa se lahko tudi po katerem izmed kanadskih narodnih parkov, kot sta Glacier in Yoho.

Koristne informacije

Za potovanje v ZDA vize ne potrebujete, morate pa urediti registracijo v Visa Waiver Program prek elektronske avtorizacije ESTA. V primeru, da v Kanado potujete po kopnem iz ZDA, vize ne potrebujete, če pa boste v Kanado prileteli, morate nujno poskrbeti za elektronsko registracijo potovanja v sistemu eTA.

Kompsov Bucket List #kompas

Kdaj Potovati

Najboljši čas za obisk Kanade je v jeseni, med septembrom in novembrom. Ozračje se ohladi vendar je dovolj toplo, da lahko normalno potujete. Cene v Kanadi padejo po koncu poletne turistične sezone.

V kolikor boste obiskali Aljasko vam priporočamo obisk med sredino maja in sredino septembra. Za srečanje z medvedi ne odgovarjamo 🙂

  • New York: Obiščite muzej MoMA v petek zvečer
  • Toronto: Sprehodite se ob plaži Woodbine Beach
  • Chicago: “chill out” v Millennium Park
  • Las Vegas: ne zamudite Bellagio fontane
  • Vancouver: raziščite Stanley Park
  • Orlando: obiščite Disenyland