Belo-modre podobe Santorinija

Belo-modre podobe SantorinijaKjer je mogočna narava ustvarila čisto umetnost. To je otok, po velikosti prav majhen, a po lepoti tako velik, da je njegov glas obkrožil svet.

Moč narave je s svojim vulkanskim delovanjem poskrbela, da se je iz globin Egejskega morja dvignil eden najlepših biserov med grškimi otoki – otok Santorini. Pred približno 3500 leti je ogromen vulkanski izbruh ustvaril čudovito kaldero, ko se je osrednji del otoka pogreznil v globine morja, na površju pa pustil kar 300 metrov visoke klife.
Skrivnostna kaldera buri domišljijo, saj oživlja romantične zgodbe o izgubljenem mestu Atlantidi, ki je morda prav tu… Osupljivo vulkansko pokrajino dopolnjuje prijaznost domačinov, črna, rdeča in bela plaža, tisočletna zgodovina in vasice, zgrajene na prepadnih klifih z belo-modrimi hišami, ki so tipične za kikladsko arhitekturo.

5 Kompasovih zato

  • Na Santorini zato, ker vedno očara s svojo belo-modro podobo/h4>

  • Na Santorini zato, ker v Oii doživimo najlepši in najbolj veličasten sončni zahod v Grčiji

  • Na Santorini zato, ker lahko uživamo na edinstveni črni vulkanski peščeni plaži ob čistem Egejskem morju

  • Na Santorini zato, ker se lahko povzpnemo na speči vulkan in se okopamo v zdravilnih vulkanskih vrelcih

  • Na Santorini zato, ker je odlično izhodišče za odkrivanje ostalih Biserov Kikladov kot so Paros, Milos, Naxos in Mikonos

Biseri Kikladov

Otoki z belimi hiškami in modrimi okni, svet kontrastov in barv, najlepših sončnih zahodov in zabavnih noči v ritmu glasbe. Plaže, ki vabijo k raziskovanju, kristalno čisto morje, ki zapeljujejo s svojim šepetom, ozke in kamnite ulice, ki pripovedujejo tisočletne zgodbe, domačini, ki vas razvajajo. Počitnice, ki jih boste doživeli kot še nikoli do sedaj

Priporočamo vam

 

Raziskujemo na Santoriniju

SANTORINI IN MIKONOS – Romantika in ekstravagantnost

SANTORINI IN PAROS – Mističnost legende o Atlantidi in rajske plaže

SANTORINI, NAXOS IN PAROS – Z otoka na otok, naj vas prevzame belo modra idila

Vsa ponudba na Santoriniju