Dogodki v marcu na Hrvaškem

Dogodki v marcu na Hrvaškem

DNEVI ŠKOLJK, 14.2.-20.3.2018., UMAG, NOVIGRAD, BUJE, BRTONIGLA, ISTRA

Restavracije severozahodne Istre vam spet pripravljajo resnično gurmansko poslastico. Vse do 20.3.2018 boste v restavracijah Umaga, Novigrada, Brtonigle in Buj lahko poskusili odlične specialitete s školjkami.
V ponudbi restavracij bodo domiselni meniji, pripravljeni na osnovi školjk, in to po ugodnih cenah! Kulinarične dobrote se bodo odlično dopolnjevale z vrhunskimi lokalnimi vini in olivnimi olji, po katerih so ti kraji znani daleč naokrog.
Pridite in se prepričajte…

Več na www.coloursofistria.com

Vsa ponudba v Istri

OAZA WELLNESSA, 1.3.-31.3., OPATIJA, KVARNER

Oaza wellnessa je dogodek, ki marca poteka v Visit Opatija, slavi zdravje in lepoto, oddih in uživanje, sproščanje in rekreacijo ter Opatijo prelevi v resnično oazo zdravega življenja.
Odločite se za zdrav način življenja in si privoščite osvežujoče wellness & spa izkušnje, ki jih lahko dobite v številnih vrhunskih objektih po vsej Opatiji.
Opatija je mesto, ki ga mnogi obiskujejo zaradi sproščujočega vzdušja in številnih wellness centrov, ki zagotavljajo pristno antistresno doživetje.
Če se želite sprostiti od vsakodnevnih skrbi, vam bo Opatija prinesla oživitev duha in telesa.

Več na www.visitopatija.com

Vsa ponudba v Opatiji

ŠKRAPING NA OTOKU PAŠMANU, 3.3.2018, ZADRSKA REGIJA

Si želite preizkusiti svoje meje in uživati v naravi, napolniti baterije ter poizkusiti nekaj novega in še nedoživetega? Če si vsega tega zares želite, se nam pridružite na t.i. škrapingu, ki se bo odvijal 3.3.2018 na otoku Pašmanu!
Gre za edinstveno, mednarodno trekking dirko, ki poteka po ostrih otoških skalah in se uvršča med ekstremne športe. Dirka, ki poteka vsako leto v začetku marca, je ime dobila po »škrapah«, ostrem kraškem kamenju nastalem pod vplivom morskih tokov. Plezanje, skakanje, hoja, orientacija v naravi in pustolovski turizem so glavne karakteristike te mednarodne dirke, ki je prilagojena vsem starostnim skupinam in kategorijam. Dirka je razdeljena v tri kategorije: »Ultra« (dolga cca 40 km), ki je namenjena izkušenim športnikom, »Light« (dolga cca 20 km), ki je namenjena tistim, ki bi radi spoznali starine in lepote Pašmana in »Đir« je namenjena tistim, ki niso prepričani v svoje telesne zmogljivosti, saj je dolga nekaj kilometrov in je primerna za sprehod ali lahkoten tek na svežem zraku.

Več na www.skraping.hr

Vsa ponudba na Zadarski rivieri

»DAN MALOSTONSKE OSTRIGE«, MALI STON -PELJEŠAC, 17.3.2018, DUBROVNIŠKO NERETVANSKA REGIJA

Ostrige so najbolj okusne ravno v mesecu marcu. Jemo jih sveže, začinjene s kapljico limoninega soka. Poskusite jih na Dnevu malostonskih ostrig 17.03., 2018, ob izbranih vinih najboljših peljeških vinarjev, v Stonu, pri Dubrovniku.

Več na www.visitdubrovnik.hr

Vsa ponudba na Pelješčcu

PROMINA TREK, 24.3.2018, DRNIŠ

V zaledju Šibenika, pri Drnišu, bo potekalo zanimivo treking tekmovanje. Steza teče skozi prekrasno okolje planine Promina, ob rekah Krki in Čikoli. Pričakuje se veliko planincev, kakor rekreativnih, kot tudi profesionalnih. Če vam spoznavanje narave predstavlja zadovoljstvo, se napotite proti Šibeniku, uživajte v naravi in ne pozabite, da se v Drnišu prideluje najboljši hrvaški pršut. CROATIA/DALMATIA/ŠIBENIK Croatia Full of life Izvedite več na http://www.sibenikregion.com
www.tz-drnis.hr“