Kaj dogaja za Krompirjeve na Jadranu?

Kaj dogaja za Krompirjeve na Jadranu?

 

DNEVI ZIGANTE TARTUFOV V ISTRI (15.9.-18.11.2018), ISTRA

Sezona belih tartufov je na vrhuncu, njihovo najbogatejše najdišče pa se nahaja prav v dolini reke Mirne in motovunskem gozdu. To je čas, ko cela Istra začne živeti v ritmu plemenitih gob in se po celotnem polotoku začnejo vrstiti številni dogodki, ki slavijo to dragoceno gobo. Zato ne zamudite istrskih “Dnevov Zigante tartufov” kjer lahko uživate v ponudbi tipičnih jedi s tartufi – fuži, pljukanci, njoki, fritado in različnih kombinacij z mesom. Za vse obiskovalce je vstop na sejem, prav tako tudi degustacije vseh avtohtonih izdelkov.

http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/kalendar-dogadanja/15888-ch-0?&l_over=1

ASTRONOMSKI CENTER REKA (oktober-november), KVARNER

Obiščite Reko in si v Astronomskem centru oglejte čarobnost vesolja, ki nas obdaja. Gre za edinstven astronomski center na Hrvaškem in v širši regiji. Združuje najnovejši digitalni planetarij in observatorij. Na voljo so tudi multimedijske sobe, terase s čudovitim razgledom in kavarna.

https://www.rijekasport.hr/astronomski-centar-rijeka/program

PARK NARAVE VRANSKO JEZERO, ZADRSKA REGIJA

Vransko jezero je največje jezero na Hrvaškem, ki je bilo leta 1999 razglašeno za Naravni park. Posebnost parka je bogastvo rib in razvit športni ribolov. Prevladujoča značilnost parka je njegov ornitološki rezervat, skorajda nedotaknjena narava habitatnega območja ptic, redki močvirski sistem, velika biotska raznovrstnost, ki predstavlja izjemno znanstveno in ekološko vrednost. Kulturna in zgodovinsko pomembna stavba Maškoviča Hana je bila zgrajena v 17. stoletju in je služila kot hostel, prostor za počitek, “karavan saraj”. Pred kratkim je bila obnovljena in tako je postala tudi pomembna turistična atrakcija.

http://www.pp-vransko-jezero.hr/hr/

NACIONALNI PARK KRKA, ŠIBENSKA REGIJA

Nacionalni park Krka se razprostira na sto desetih kvadratnih kilometrih ob bregovih reke Krke in leži v bližini Šibenika. Najznamenitejši in najbolj obiskan slap na reki Krki je Skradinski buk. Občudovati ga je mogoče med sprehodom po krožni mreži stez in mostov, ob katerih stoji kopica vodnih mlinov z etnografsko zbirko. Nacionalni park je za obiskovalce odprt vse dni v letu. Lahko ga raziščete po vodni ali cestni poti, po kolesarski stezi ter privlačnih učnih pešpoteh.

http://www.npkrka.hr/

DUBROVNIK, DUBROVNIŠKA REGIJA

Dubrovnik je resnično čudovito mesto skozi celo leto, vendar v popolni lepoti ga lahko doživite le, če ga obiščite izven glavne sezone. Izkoristite počitnice in spoznajte njegove čare. Dubrovnik je zakladnica in muzej, ki je ohranil številne zgodovinske stavbe, baročne, renesančne in romanske cerkve in palače, ki predstavljajo pomemben zaklad njegove turistične ponudbe in neizbežno turističko točko, ki je vredna obiska.

http://www.tzdubrovnik.hr
 

Preverite ponudbo na Jadranu!