Kako preživeti praznike

Kako preživeti praznike

Čeprav nas še vedno ogreva jesensko sonce in se december zdi še tako daleč, si praznični duh že mane oči. Božiček in ostali sveti možje se že tlačijo v lanske hlače in si puščajo brado, ki je s prihodom vročine odpadla, mesta že močneje žarijo, vino pa se od zdaj naprej že kuha. Praznike zaznamuje dobro počutje, a zahtevajo tudi ogromno energije.

1. POVESELITE SE S PRIJATELJI, DECEMBER JE!

Za veseli december vam ne preostane kaj dosti drugega. Izberite eno izmed številnih komunikacijskih orodij in povabite svoje prijatelje na kuhanca in šmorn!

2. POJDITE NA IZLET

Vsi vemo, da je doma najlepše, a včasih je treba izkusiti tudi tisto »lepo,« da tezo dokončno potrdimo. Zagreb že tretje leto zapored napada lovoriko za najlepše praznične luči v Evropi, Dunaj pa je za praznike še posebej lep. Skočite na germknodel v Graz ali si privoščite praznični šoping v Trstu. Možnosti so neskončne.

3. NALIJTE SI KUHANEGA VINA

Ko ste v dilemi, naročite kuhanca.

4. TOPLO SE OBLECITE

Zima je prav tako sezona prehladov in drugih obolenj. Nihče noče praznikov preživeti v postelji, obdan s kupom porabljenih robcev. Zavarujte se. Bunda, šal, kape in rokavice. Zima je neizprosna!

5. NADENITE SI DRSALKE

Zarežite v ledeno ploskev in se zapodite v krogu. Zavrite se v trojni aksel in začutite veter v kapi, ko se podite po trgu pod sojem prazničnih luči. Občutek je izjemen.

6. POSKUSITE UBEŽATI PARKLJEVIM KREMPLJEM

Priložnost, ki se ponudi le enkrat na leto. Preizkusite svojo jezikavost in jo nadgradite s tekom za svoje življenje. V naprej si pripravite kakšen »Oče naš« ali »Zdravo Marijo.« Ni zagotovila, da vam bo uspelo.

7. ZGANJAJTE ROMANTIKO POD LUČKAMI

Prižig prazničnih mestnih luči je idealni zmenek. Sprehodite se skozi avenijo čudovitih osvetljenih podob in se zoperstavite hladnemu vremenu z močnim objemom.

8. POIŠČITE BOŽIČKA

Živi nekje na Severu Finske. Pravijo, da ima kar svojo deželo, kjer se lahko spoznate z njegovimi palčki in jeleni. Menda ga lahko kar tako obiščete in da so njegova vrata vedno odprta. Če vam slučajno primanjkuje božičnega duha, ga boste tam sigurno našli.

9. BODITE DOBRODELNI

Dobro voljo je treba deliti. Razveselite tudi tiste z manj sreče.

 

Držite se teh nasvetov in prazniki bodo letos minili, kot bi mignili.
 

Preverite praznično ponudbo