Kam na sanjsko potovanje ali počitnice splomladi 2018

Kam na sanjsko potovanje ali počitnice splomladi 2018

Ko v zimskih oblačilih vijugamo po zasneženih strminah ali se prebijamo skozi zaledenele mestne ulice, nam misli uhajajo na toplejše mesece in na dežele, ki se v tem času razcvetijo v vsem svojem sijaju. Predstavljamo vam nekaj predlogov po izboru naših potovalnih strokovnjakov

Varanasi/Indija

Najstarejše stalno poseljeno mesto na svetu, je osrčje hindjske Indije ter hkrati najbolj barvito in najbolj kaotično mesto severa. Vožnja z ladjo po reki Ganges v Varanasiju predstavlja eno izmed doživetij, ki je na seznamu želja vsakega potovalca . Če k temu dodamo še festival slonov v »jantarnem mestu« Jaipur in nepozabne podobe spomenika ljubezni in hrepenenja, Tadž Mahal, dobimo mozaik edinstvenih potovalnih doživetij.

Vsa ponudba v Indiji

 

Kostarika

V »Švici Latinske Amerike« je vsak mesec odlična izbira, saj ponuja na površini treh Slovenij resnično ogromno: tropski deževni gozd, oblačni gozd, vulkane, zelene naravne parke, peščene plaže (obdana je kar z dvema oceanoma) in predvsem sproščene in prijazne domačine. Marec je glavni mesec suhega obdobja na zahodni obali, na vzhodu pa občasna kratka tropska deževja shladijo ozračje. Obiskovalce navduši bogasto živalskih vrst, pisano cvetoča drevesa in po mnenju poznavalcev najboljša kava na svetu. Dodajte k temu še skok v bližnjo Panamo za obisk znamenitega prekopa (leta 2016 so ga dodatno razširili) ter nakupe v enem največjih duty-free območij na svetu.

Ne spreglejte potovanja Panama in Kostarika

 

Tokio/Japonska

Hanami je japonski obred opazovanja cvetenja dreves, po navadi češenj (sakura) ali sliv (ume), ki cvetijo v od konca marca do začetka maja. V lokalnem supermarketu kupite tradicionalno pakirano kosilo (bento box) ter se pridružite domačinom v parku. Sprehodite se skozi Tsukiji, »mati vseh ribjih tržnic«, kjer je mogoče najti praktično karkoli, kar plava v morju. Prenočite v tradicionalnem japonskem gostišču – ryokan in spoznajte kako so Japonci živeli nekoč. Zapeljite se z najhitrejšim vlakom na svetu. Odkrijte lepote bližnjega Kyota – mesta gejš. Obiščite znameniti grad Himeji, se sprehodite skozi tretji največji vrt na Japonskem, Korakuen ter doživite utrip Takayame, mesta festivalov.

Vsa ponudba na Japonskem

 

Namibija

Pomladna meseca april in maj sta po mnenju poznavalcev idealna za obisk , saj združujeta ugodne vremenske razmere, (v aprilu se količina dežja drastično zmanjša), prijetne potovalne temperature (26-28 stC čez dan in 15-18 stC ponoči) ter kombinacijo zelenih oaz ki skupaj z barvitimi cvetovi ponudi razgibanost v pokrajini, kjer prevladuje na tisoče odtenkov rdeče in oranžne. Hkrati je pomlad čas, ko je mogoče videti največ živalskih družin z mladiči.

Ne spreglejte potovanja v Namibijo

Argentina

Ko v Evropi stopamo v pomlad, se na južni polobli začne jesen in Argentina zažari v čudovitih odtenkih. Destinacija, kjer se vino, tango, govedina, literatura, gledališča, ledeniki, gozdovi, gore, jezera, vulkani in slapovi združijo v nepozabno potovalno zgodbo. Narava je tu neverjetno dostopna in naravnost osupljiva. Od mogočnih slapov Iguacu do urbanega vrveža Buenos Airesa, od zvoka lomljenja ledu ledenika Perito Moreno do sprehoda na konec sveta. Dežela, kjer se živali pasejo na prostranih pampah, kjer življenje živijo strastno in polno, kjer obiskovalce sprejmejo z odprtimi rokami in kjer vas raznolikost doživetij pusti brez besed. Dežela, ki jo morate obiskati vsaj enkrat v življenju.

Vsa ponudba v Argentini

Zahod ZDA

Pomlad na zahodu ZDA je čas, ko v (tudi) v San Franciscu zacvetijo češnje, ko narodni parki še niso tako polni kot v poletnih mesecih in ko so temperature idealne za potovanje in kombiniranje ogledov z aktivnostmi v naravi, posebej pohodništvom in kolesarjenjem. Veliki kanjon navduši s svojo prostranostjo, Bryce s podobo kot z Lune ter Zion s svojimi soteskami in mogočnim skalovjem. Pred vami se odprejo podobe ameriških westernov in včasih se vam zazdi, da potujete skozi film. Ležerna sproščenost Kalifornije se razodene v Los Angelesu, Las Vegas pa ponudi mešanico blišča in plastike, glamurja in kaosa, združenega v kričečo, utripajočo celoto.

Vsa ponudba v ZDA

 

Mauritius

Barvita mešanica kultur, razgibana narava s peščenimi plažami, planotami in strmim hribovjem ter odlično klimo skozi vse leto, je upravičeno ena najbolj zaželenih destinacij za vse, ki želijo ležerni oddih ob morju združiti z aktivnim odkrivanjem otoka. Z aprilom se konča ciklonsko obdobje, temperature pa se spustijo in se od maja do septembra gibajo med 20-25 stC, medtem ko morje ohranja prijetnih 24-26 stC. To je hkrati tudi čas, ko se zaradi »nižjih temperatur« bistveno znižajo cene hotelov, hkrati pa so na jugu in vzhodu otoka v tem času idealne razmere za surfanje in kajtanje. Družine bodo navdušili narodni parki, safari, sprehod z levi, plavanje z delfini, urejeni parki in botanični vrtovi, živahne tržnice in seveda – kilometri in kilometri belih peščenih plaž.

Vsa ponudba na Mauritiusu

 

Maldivi

Podobno kot Mauritius tudi Maldivi z začetkom maja vstopijo v nizko sezono, le da na Maldivih ni bistvene spremembe v višini temperature, temveč variira pogostost tropskih nalivov. Ti so v poletnih meseci bolj običajni ter tudi dobrodošli, saj ohladijo ozračje, trajajo pa po navadi le kratek čas. V tem času se cene resortov spustijo, prav tako cene letalskih povezav zato vsekakor priporočamo obisk v maju, juniju ali juliju. Navdušenci nad odkrivanjem podvodnega sveta boste na Maldivih v raju kot tudi ljubitelji morske hrane ter ležernega razvajanja. Edinstveno doživetje je tudi plavanje z kitovci (whale sharks) in mantami, ki se od maja do decembra hranijo na koralnem grebenu predela Hanifaru Bay.

Vsa ponudba na Maldivih