Kompasovo obvestilo strankam in javnosti glede odpovedi potovanja in spremembe datumov

Kompasovo obvestilo strankam in javnosti glede odpovedi potovanja in spremembe datumov

Spoštovani,

verjamemo in upamo, da ste dobro v teh časih, ko smo narazen. Svet je obstal, a življenje gre naprej.

Potovanja in počitnice so najlepši del našega vsakdana, od trenutka, ko začnemo brskati po turističnih katalogih in spletu, do odločitve, kam odpotovati in komu zaupati svoj prosti čas, pa vse do samih počitnic in potovanj.

Zaradi razglasitve pandemije in vseh ukrepov, ki so tako na državnem kot globalnemu nivoju povezani s preprečevanjem oziroma zajezitvijo okužb z novim koronavirusom in posledično s širjenjem bolezni Covid-19, smo primorani določene datume odhodov na potovanja in počitnice prestaviti na kasnejše termine ali odpovedati.

Rešitve sprejemamo dnevno, preudarno in skrbno se odločamo, vse seveda na podlagi priporočil, smernic in navodil slovenskih uradnih institucij, to je Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za zunanje zadeve RS, NIJZ.

Organizatorji potovanj smo se zaradi ustavitve poslovanja soočili z izpadom finančnih prilivov na eni strani in zadržanja že izvedenih plačil na strani naših dobaviteljev. Rezervirane storitve so bile delno, nekatere tudi v celoti plačane vnaprej. Ena izmed predlaganih rešitev, ki so jo stanovska turistična združenja naslovila na pristojna ministrstva, je izdaja t.im. vrednostnic, ki bi jih potniki lahko prejeli kot garancijo za svoja plačila, z veljavnostjo unovčitve do 30. junija 2021. Išče se rešitev, ki bo ustrezna tako za vas, spoštovani potniki, kot za ponudnike storitev. Ohranjanje medsebojnega zaupanja je ključno.

Zato vam kličemo – ne odpovejte se svojim potovalnim in/ali počitniškim načrtom, le prestavite jih.

Upoštevajoč, da so zaradi trenutnih ukrepov naše poslovalnice začasno zaprte, vas vabimo, da nam svoje želje glede izbranega novega potovanja in/ali počitnic zaupate na mail vednozvami@kompas.si  oziroma svoj zahtevek posredujete prek spodnje povezave:

Odpoved termina

Spremeni termin

Kompas vedno kaže na vse štiri strani neba in ostaja tudi vnaprej vaš pravi kompas za počitnice in potovanja.

Iskreno se vam zahvaljujemo za zaupanje, da ostajate z nami.

 

#VAŠTIMKOMPAS

#VEDNOZVAMI

#POTUJEMO SKUPAJ, POTUJEMO NARAZEN.

 

Ljubljana, 7. aprila 2020