Kompasovo obvestilo strankam in javnosti glede pojava koronavirusa

Kompasovo obvestilo strankam in javnosti glede pojava koronavirusa

Kompas pozorno spremlja situacijo vezano na širitev novega koronavirusa (Covid-19).

Omenjeni virus močno vpliva na potovanja in počitniške načrte povsod po svetu. Zdravje, dobro počutje in varnost naših potnikov in našega osebja ostajajo najpomembnejše Kompasovo vodilo.

Kot podjetje s skoraj 70 leti izkušenj smo bili v zadnjih desetletjih soočeni s številnimi preizkušnjami in izzivi, od 11. septembra, cunamija v Indoneziji, izbruha vulkana na Islandiji do egiptovske revolucije ter stečaja našega letalskega prevoznika. Te izkušnje so nas naučile, da se pri svojem delu zanašamo na zanesljive, preverjene vire informacij in ne na družbene medije ali dramatične naslove medijskih novic.

Naše vodstvo in oddelki, zadolženi za rezervacije, organizacijo in izvedbo potovanj, počitnic ter vseh ostalih potovalnih aranžmajev, ves čas pozorno spremljajo destinacije in s tem povezana potovanja in počitnice.

Naše odločitve so sprejete in usklajene z usmeritvami Ministrstva za zunanje zadeve (MZZ), Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Ob tem smo ves čas v tesnem stiku s predstavniki naših podjetij in predstavništev v tujini, z našimi predstavniki na destinacijah ter z lokalnimi oblastmi.

Situacija s COVID-19 se dnevno spreminja. Temu primerno sprejemamo odločitve glede sprememb naših programov, vključno z morebitnimi odpovedmi določenih razpisanih potovanj.

Vezano na zgornja pojasnila želimo poudariti še naslednje:

1. Slovenske turistične agencije, članice Zveze turističnih agencij Slovenije (ZTAS), katere član je tudi turistično podjetje Kompas d. d., nismo in ne bomo nikoli sklepali kompromisov pri zdravju in varnosti naših potnikov.

2. Vsa potovanja in počitnice so in bodo organizirana tako, da so naši potniki varni.

Verjamemo, da se bodo razmere v bližnji prihodnosti umirile. Do takrat pa ste vabljeni, da se s svojimi vprašanji, prihodnjimi potovalnimi načrti in željami obrnete na naše prodajne specialiste, na elektronski naslov vednozvami@kompas.si, ki vam bodo z veseljem svetovali ter vas ustrezno usmerili.

Vaš Kompas

Z vami od 1951

 

Ljubljana, 18. 3. 2020