Najlepše plaže Krete

Najlepše plaže Krete

Kreta je posejana z zgodovinskimi pomniki, ki s prefinjeno brezčasno eleganco očarajo številne obiskovalce. Med njimi kraljuje Knossos, kjer se je pred 4000 leti rojevala zahodna civilizacija. Turizem je razvit predvsem na severni obali, vendar sta hribovita notranjost in južna obala vredna obiska. Vredne obiska pa so tudi plaže Krete, ki naredijo počitnice popolne.

Najlepše plaže za najlepše počitnice

Elafonisi

Na jugozahodni strani Krete se nahaja plaža, Elafonissi. Raj na zemlji, z bleščeče belim in rožnatim peskom ter veličastne cedre, ki segajo do obale z turkiznim morjem. Elafonissi v prevodu pomeni »otok jelena« in je mesto, ki ga med potovanjem po zahodni Kreti ne smete izpustiti.

Elafonisi

Poglej plažo na zemljevidu

Balos

Plaža oziroma laguna Balos je verjetno najpogosteje fotografirana plaža na Kreti. Leži na severozahodu otoka v bližini mesta Kissamos. Z mehkim belim peskom, turkiznim morjem ter beneškim gradom na vrhu lagune vas bo Balos očaral že na prvi pogled.

Poglej plažo na zemljevidu

Vai

Na severovzhodni strani Krete, v regiji Lassithi, najdemo čudovito plažo Vai. Posebnost plaže je, da jo obdaja največji palmov gozd v Evropi. Kristalno čisto morje in naravne lepote naredijo to plažo vabljivo tako za posameznike kot za družine.

Vai beach Crete

Poglej plažo na zemljevidu

Matala

Matala je v 60-ih in 70-ih letih 20. stoletja bila pribežališče hipijev z vsega sveta, ki so svoja bivališča našli v jamah, vklesanih v pečine, ki se dvigajo nad čudovito peščeno prodnato plažo. Danes ta lepa obmorska vasica s pridihom brezčasja in brezskrbnosti privlači številne družine na dolgi, urejeni peščeni plaži ob libijskem morju.

Poglej plažo na zemljevidu

Fallasarna Beach

Je ena izmed najlepših na otoku s peskom zlate barve in kristalno čistim turkiznim morjem. Na plaži se boste ob čudovitem razgledu in vonju morja sprostili na ležalniku in se okrepčali v eni izmed taverni na plaži. Ne smete zamuditi spreminjajočih se barv na morju ob veličastnem sončnem zahodu.

Fallasarna Beach

Poglej plažo na zemljevidu

Vsa ponudba na otoku Kreta