Poletje na Mediteranu s posebnimi letali iz Ljubljane

Poletje na Mediteranu s posebnimi letali iz Ljubljane

S Kompasom varno in udobno na grške otoke

Poletje na Mediteranu s posebnimi letali iz Ljubljane

Kompas leti od 3. julija naprej s posebnimi letali iz Ljubljane na devet grških otokov. Naši gostje že uživajo svoje prve počitnice letos na Mediteranu in pravijo, da »prvih ne pozabiš nikoli«.

Postopki na letališčih, tako na ljubljanskem kot na grških, se izvajajo skladno vsem protokolom, ki so predpisani v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe z novim koronavirusom. Potekajo nevsiljivo in profesionalno, osebje na vsakem koraku usmerja. Maske so v zaprtih delih letališč obvezne, prav tako tudi v potniški kabini.

Grčija kot mediteranska destinacija in turistični velikan se je skrbno pripravila na prihod turistov, upoštevajoč vsa priporočila nacionalnih inštitucij v zvezi s preprečevanjem Covid-19, glede na epidemiološko sliko tako v svoji državi, kot tudi v svetu, saj sta varnost in zdravje na prvem mestu.

Poletna jutra so najlepša takrat, ko se ribiči vračajo v pristan z nočnih poti in s seboj prinašajo vonj morja, rib in svobode. Dan, ki vabi na vse strani kompasa. Večeri, zelo čarobni prav na grških otokih, ko se poletni dan utaplja v sončnem zahodu novih spominov, v okušanju dobrot, poslušanju nežnih melodij, prisluškovanju zgodbam domačinov ali pa nekje v najlepšem in najbolj zaljubljenem zalivu.

Letos je na grških otokih še posebej čarobno, saj ni težko najti najboljše mize za najboljši sončni zahod ali najboljšega ležalnika za najboljše uživanje ob morju ali slišati tišine in pripovedovanje Eola, predno zadremate v dišečo poletno noč.

Na vsakem izmed devetih otokov, to so Kreta, Santorini, Rodos, Karpatos, Kos, Samos, Kefalonija, Lefkas in Zakintos vas pričakajo slovenski predstavniki, ki svoje delo opravljajo z neizmerno ljubeznijo in poznavanjem destinacije kot da bi tam živeli. Kompas zagotavlja prijazen in skrben servis na vsakem koraku vaših počitnic upoštevajoč vse predpise in navodila v času Covid-19.

Dobro in lepo se boste imeli, to vam zagotavljamo, kajti na vseh destinacijah smo premišljeno izbrali nastanitvene objekte, ki jim naši potniki že dolga leta najbolj zaupate in v njih tudi najraje letujete. Pomislili smo na vse podrobnosti vašega oddiha, na destinacijah, kjer se kompas vedno vrti v pravo smer

Kreta, vsak petek, iz Ljubljane

Ni naključje, da si je vrhovni bog grške mitologije Zevs za svoj rojstni kraj izbral prav ta mogočni otok.

Santorini, vsak petek, iz Ljubljane

Z biseri Kikladov nam skrivnostno pripoveduje legendo o Atlantidi. Eden najlepših grških otokov, kjer nas njegova silovita preteklost na vsakem koraku spominja na moč in lepoto narave.

Rodos, vsako soboto, iz Ljubljane

Kjer ima vsak kamen v osupljivem srednjeveškem mestu rodoških vitezov svojo zgodbo, kjer se lahko prepustite živahnemu nočnemu življenju in neskončnim peščenim plažam.

Karpatos, vsako soboto, iz Ljubljane

Kjer grška tradicija, sanjske plaže in gorata nedostopnost tvorijo popolnost egejskega bisera.

Kos, vsako nedeljo, iz Ljubljane

Otok, ki se/vas razvaja v objemu Heliosa, boga sonca.

Samos, vsako nedeljo, iz Ljubljane

Raj za hedoniste! Tako poseben, z vinogradi, slapovi, jezerom, kjer zavetje iščejo pelikani in flamingi, bujnim rastlinjem in številnimi miti in legendami. Pitagora je najslavnejši otočan.

Kefalonija, vsak ponedeljek, iz Ljubljane

Kraljica najlepših plaž s turkizno modrimi zalivi in bogato morsko favno. Edinstvene visokogorske kefalonske jelke, nedotaknjena pokrajina, z dolinami, nališpanimi z nasadi oljk in vinogradi.

Lefkas, vsak ponedeljek, iz Ljubljane

Ker je s svojo neokrnjeno naravo in tradicionalnimi vasicami še neodkrit biser Jonskega morja.

Zakintos, vsak torek, iz Ljubljane

Otok želv in turkiznih zalivov. Bogato poraščen z zelenim mediteranskim rastjem ter idealen kraj za počitek in popoln užitek.

 

Tradicija in izkušnje se v turizmu močno prepletajo z zaupanjem. V Kompasu že skoraj 70 let prisegamo na kakovost in odličnost turističnih storitev, saj potujemo z vami že od leta 1951. Tudi zato se zadovoljstvo in zaupanje potnikov, ki letujejo s Kompasom, iz leta v leto povečuje.

Ker »Prvih ne pozabiš nikoli!«, se pustite zapeljati Kompasu. Izberite svojo najlepšo počitniško zgodbo že danes.

Za podrobnosti in rezervacije pokličite v Kompasov klicni center na 01 2006 111 ali nam pišite na vednozvavimi@kompas.si ali nas obiščite v najbližji poslovalnici Kompasa. Vsa Kompasova ponudba je zbrana in vedno dostopna na www.kompas.si.

Težko pričakovane počitnice so se začele. Včeraj smo na letališču Jožeta Pučnika proti Grčiji pospremili že 9. čarterski polet v letošnji sezoni. Potnikom, polnim navdušenja in pričakovanja, ki so poleteli proti Zakintosu, smo pomahali z nasmehom na obrazu in veliko mero pozitivne energije.

 

#potujemoskupaj

#vednozvamižeod1951

#smopozorni

#smoodgovorni

Ljubljana, 7. julija 2020