Vabljeni v Zagrebško županijo

Vabljeni v Zagrebško županijo

Vabljeni v zeleno oazo Zagrebške županije

Zagrebška regija kot zelena ogrlica objema mesto Zagreb in se ponaša z bogato kulturno dediščino, ki se kaže na vsakem koraku. Na področju zagrebške regije je več zaščitenih območij, med drugimi dva naravna parka, – Medvednica in Žumberak – samoborsko gorje ter edinstveni ornitološki rezervat Crna Mlaka le pol ure vožnje z avtomobilom iz centra hrvaške metropole Zagreba in že lahko uživate v čudoviti naravi, tradicionalni kuhinji in okusih vrhunskih vin. Doživite lahko resnično enološko in kulinarično doživetje v objemu naravnih lepot na hribčkih Zagrebške županije.

Za boljše spoznavanje in orientiranje na področju regije, si poglejte digitalni interaktivni prikaz Zagrebške županije

Več na www.locator-tzzz.com

Vabljeni k ogledu lepot Zagrebške županije, ene izmed prelepih regij, ki jih ponuja Hrvaška.

Vrhunska vina, tri vinske ceste, številne kulinarične specialitete

Ena od posebnosti tega območja so tudi vinogradi in vinske kleti. Zagrebška regija je ena najbolj prestižnih vinorodnih regij na hrvaškem. Zagrebška županija ima tri vinske ceste – Plešivičko, Zelinsko in Samoborsko. Poleg tradicionalnih vin za to območje (Purtugizec Plešivic in Kraljevina Zelina), lahko na vinskih cestah oziroma v vinskih kleteh kupite ali degustirate tudi številne druge znane vinske sorte (chardonnay, sivi pinot, renski rizling, črni pinot, frankovka, …).

Ljubitelji sirov poiščite prav posebne “sirne ceste”, ljubitelji kulinarike pa boste navdušeni nad raznimi suhomesnatimi izdelki in drugimi domačimi dobrotami.

Raj za aktivne

Gozdovi in gore so prepleteni s številnimi gorskimi, sprehajalnimi in kolesarskimi stezami, ki vas peljejo v samo srce narave. Pohodnikom, rekreativcem in zaljubljencem v naravo so na voljo številni gostinski objekti in dobro opremljene planinske koče. Vikend izletniki bodo lahko raziskali številne kraje, saj je na voljo več kot 40 izletniških točk in kmečkih domačij s ponudbo, ki bo zadovoljila tudi najbolj izbirčnega gosta. Zagrebška regija je znana po številnih kolesarskih poteh za vse starosti in kategorije. Preverite kolesarske načrte regije.

Več  na www.tzzz.hr

Bogata zgodovina, niz dvorcev, zanimive predstavitve

Raznolikost in bogastvo kulturne dediščine (materialne in nematerialne) sta posledica burne preteklosti, ki je stoletja preživljala na križišču civilizacij. Ljubitelje lesene gradnje bodo vsekakor v ta kraj zvabile lesene turopoljske lepotice, edinstveni primerki sakralne gradnje, med katerimi je mogoče najbolj prepoznavna kapela Sv. Barbare v Veliki Mlaki.

Pravljične pejsaže, zlasti zahodnega predela županije, krasijo številni gradovi, ki ponosno stojijo kot opomniki na slavno zgodovino. Prav tako je treba omeniti Nove dvore Jelačićeve, ki predstavljajo edinstven primer do danes ohranjenega celovitega plemiško-gospodarskega kompleksa. Na področju Zagrebške županije najdete tudi številne sakralne objekte, med katerimi je prav posebna spominska soba blaženega Alojza Stepinca v Krašiću.

Vabljeni na atraktivno destinacijo, ki vas bo očarala

Dobrodošli v Zagrebški županiji, , atraktivni izletniško-rekreacijski destinaciji, zeleni ogrlici mesta Zagreb, destinaciji bogate zgodovine, tradicije, kulture in cerkvene dediščine, ohranjene narave in izjemnih pejsažev. Prepričani smo, da se boste po obisku naše županije domov vrnili zadovoljni in polni lepih vtisov ter prijetnih občutkov. Se vidimo!

Vsa ponudba na Hrvaškem