Varno in zdravo na dogodke

Varno in zdravo na dogodke

»Varno in zdravo na dogodke«

Ljubljana, 11. avgusta 2020Družba Kompas d. d. je pridobila Certifikat »Varno in zdravo na dogodke«.

Družba Kompas d. d. in njen oddelek Kompas DMC je v postopku za pridobitev certifikata »Varno in zdravo na dogodke« dokazal, da izpolnjuje kriterije Kongresnega urada Slovenije in tako prejel certifikat »Varno in zdravo na dogodke / Safe and Healthy Meetings & Events initiative«.

Zaradi pandemije covida-19 je ena izmed najbolj prizadetih vej gospodarstva turistična industrija tako na globalnem kot lokalnem nivoju. Industrija srečanj, kot njen pomembni del, se zaveda, da je skrb za zdravje in varnost udeležencev postala ena izmed najbolj pomembnih prioritet naročnika.

Kongresni urad Slovenije je v sodelovanju z NIJZ RS pripravil seznam dodatnih ukrepov “Varno in zdravo na dogodke” (https://www.slovenia-convention.com/sl/varno-in-zdravo-na-dogodke/ in tako omogočil prizoriščem in organizatorjem dogodkov, da pridobijo certifikat in posledično tudi zaupanje naročnika, da bo za varnost in zdravje udeležencev poskrbljeno na najvišjem nivoju, upoštevajoč vse standarde in protokole za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Kompas DMC je prepričan, da certifikat predstavlja za naročnika dodano vrednost in visoko stopnjo zaupanja ter s tem lažjo odločitev, komu zaupati organizacijo dogodka.

Slovenija je ena izmed prvih evropskih držav, ki je na pobudo Kongresnega urada Slovenije izvedla certificiranje članov za to tako pomembno področje.

 

Certifikat Varno in zdravo na dogodke_Kompas d.d.-DMC

 

Kontakt:

Kompas PR

pr@kompas.si